Съединяване на заготовки

Заваряване

Процесите по изпълнение и контрол на заваряването в Лесто Продукт се изпълняват в съответствие с изискванията на стандартите от серията ISO 3834 и отговарят на сертификационна степен CL 1, съгласно Стандарт EN 15085-2, който регламентира изискванията към производителите на заварени продукти за железопътни превозни средства.

Уникални предимства

Какъв тип заваряване ще намерите при нас?

Производствени възможности

Роботизирано заваряване по методи MIG/MAG, Спояване(Brazing)

Заваряването с роботи може да осигури по-бързи цикли и постоянно качество в сравнение с ръчното заваряване. Увеличава се производителността, ефективността и качеството на продуктите.

Ръчно заваряване по методи MIG/MAG , TIG и Brazing

Чрез ръчно заваряване по методи MIG/MAG и TIG – алуминий, неръждаема стомана и въглеродна стомана, Лесто Продукт има възможност да отговори на различни индивидуални клиентски изисквания, с цялостни решения за изработка на продукти с гарантирано качество.

Капацитивно заваряване на шпилки / Capacitor discharge stud welding with tip ignition (EN ISO 786)

Заваряване на шпилки с разряд на кондензатор. Чрез електронно-тактова инверторна платка се постигат изключително кратки времена за зареждане и по този начин - бързи заваръчни последователности. Подходящо за материали като алуминий, неръждаема стомана, въглеродна стомана.

ARC заваряване / Drawn arc stud welding with ceramic ferrule or shielding gas (EN ISO 783)

Електродъгово заваряване на шпилки със защитен газ. Заваряването на шпилки с керамичен пръстен върху неръждаема и въглеродна стомана е изключително здрава конструкция, осигуряваща висока надеждност.

Точково електросъпротивително заваряване
(EN ISO 212)

Според експерти средното време, което е нужно за точково заваряване, е от 0,01 до 0,63 секунди, което го прави много бюджетен и надежден процес на заваряване, който в допълнение към тези предимства осигурява естетичен външен вид на продуктите.

Технологии и машини

Най-модерно оборудване

За да предоставим качествена и професионална услуга, ние се доверяваме на съвременно оборудване, което ни помага да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти.

  • Роботът Motoman MA 1900 е представител на най-новото поколение роботи, управлявани от системата за контрол DX200.
  • TransSteel 3000C PULSE е напълно цифрово управляван, мултипроцесорен инвертор за импулсно MIG – MAG заваряване.
  • Magic Wave 230 i е напълно цифрово управляван, дигитален, инверторен WIG – AC/DC заваръчен апарат с безконтактно запалване на дъгата.
  • Със серията PMS на DALEX осигуряваме точково заваряване на детайли, при което съединението се създава чрез разтопяване и втвърдяване на материала в съединението.
  • Мониторингът на параметрите на заваряване, интегриран като стандарт във всички модули за заваряване на шпилки от серията PRO-C, позволява контрол на качеството на готовите заварки.
Стандарти и сертификати

Регламентирана и контролирана работа

Организацията на работа в Лесто Продукт е систематизирана и доказано контролирана, като компанията отговаря на изискванията на редица международни стандарти:

стандарт
1000 ppm

ISO 45001:2018

ISO 9001: 2015

БДС EN ISO 3834-2

ISO 14001:2015

EN 15085-2:2020

DIN № 6701-2

Отзиви от клиенти

Какво говорят клиентите за нас

Надеждност, отзивчивост, точност, активна комуникация и отлично изпълнение. С такива характеристики се бележат отношенията ни с фирма „Лесто Продукт ЕООД“. Радваме се, че имаме такъв партньор, заедно с когото посрещаме предизвикателствата на деня.

Фирма „Лесто Продукт ЕООД“ винаги изпълнява нашата поръчка в срок и оказва техническа помощ при необходимост. Възнамеряваме да работим съвместно с екипа на Лесто Продукт и занапред, уповавайки се на натрупания им опит, който е гаранция, че заслужават доверието на бъдещите си клиенти.

Ховаг ЕООД
|ㅤСилвена Андонова и Емил Милев

Познавам Лесто Продукт от 2012-та година и бих могъл да нарека компанията „Бялата лястовица в сферата на листовия материал в България“.

В наши дни не се срещат често производствени организации, които нямат служители, фокусирани върху това да им търсят нови клиенти, защото клиентите само намират компанията.

Последователни, организирани, отговорни, коректни, открити и мислещи няколко хода напред в подкрепа на клиента – това са подходящи думи, които олицетворяват работата им през тези вече 10 години, в които ги познавам, и са напълно подкрепени от действията на екипа на Лесто Продукт, ръководен от г-н Гладнишки и г-жа Кънчева.

Мога да споделя, че се възхищавам на това, че изцяло българска компания се развива така последователно и устойчиво във времето и да споделя, че се отнасят професионално към ангажиментите, които поемат. Знаем, че можем да разчитаме на качествено свършена работа от тях, както в обезпечаване на серийни доставки, така и в развитието на нови продукти.

За 7 години съвместна дейност между ЕЙЧ ПИ ТРОНИК РУСЕ ЕООД и Лестно Продукт ЕООД, искам да изкажа нашата благодарност за подкрепата, разбирането и съдействието, които продължаваме да получаваме от тяхна страна.

HPtronic
|ㅤНиколай Недялчев

Клиенти

Свържете се с нас