Лесто Продукт подкрепя Образованието във град Враца

Лесто Продукт подкрепя Образованието във град Враца.

На 05-06-2024 в ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Враца се проведе състезание по чертане със Solid Works за ученици от 9-ти и 11-ти клас по специалност Мехатроника. Целта на състезанието бе да се повиши мотивация на учениците при усвояване на знанията им по практическо чертане. През 2018 ЛЕСТО ПРОДУКТ дари на училището компютри, 3-D принтер и лицензи за Solid Works. Благодарение на това, учениците имат възможност да се обучават със специализирания софтуер, което прави практическото им обучение по-интересно и съобразено със съвременното развитие на технологиите. Практическите задачи към участниците в състезанието, бяха разработени от Мениджър Конструктивен отдел в ЛЕСТО ПРОДУКТ – инж. Десислав Търнавски. Учениците трябваше да чертаят 3-D чертеж на машинни детайли.


Награди

Отличилите се ученици бяха наградени с Грамота и парична награда, съответно за 1-во, 2-ро и 3-то място, класирани във всяка от категориите. Награда, съответно за 1-во, 2-ро и 3-то място, класирани във всяка от категориите. Наградите на победителите връчи Управителят на Лесто Продукт – инж. Ивайло Гладнишки, който поздрави учениците и ги покани да проведат учебна практика в Компанията, където ще могат да научат много нови неща в реална работна среда и с наставничеството на опитни инженери и професионалисти.


 

Благодарности

Училищното Ръководство благодари на ЛЕСТО ПРОДУКТ и инж. Гладнишки за ползотворното дългогодишно партньорство в подкрепа на изграждане на по-добри бъдещи професионалисти.